tisdag 30 juni 2009

Fortsättning följer-



Detta är så långt jag kommit hitintills men så började jag ju innan semestern oxå. Den stickas i indecitas alpacka vit som bara finns på kon 350 g. Min är inköpt hos Carinas garn i Majorna.

måndag 29 juni 2009

Min andra

Nu har jag delat av för kropp och ärmar på min andra Buttercup. Jag tror att garnet kommer att räcka till en a-linjeformad så jag chansar på det. Jag har gjort av med 1 hg till "oket" och nu har jag två hekto kvar och det borde räcka. Jag har stickat den ena ärmen klart och ska ta den andra också innan kroppen så är det bara att sticka på tills allt är klart. Ringningen på version B är helt klart bättre och jag stickar i minsta storleken på stickor 4 och en masktäthet på 20m/10cm.

söndag 28 juni 2009

När ni är färdiga!

Vad kul att en del tröjor börjar bli färdiga och snart ännu fler. Det vore jättekul/bra om ni lägger till etiketten Färdig tröja på ert inlägg om den färdiga tröjan så kan man lätt kolla alla färdiga tröjor sen.
PS. Mia, jag la till etiketten på din tröja. =)

lördag 27 juni 2009

Nu har jag startat

Jag har kommit en liten bit på väg och snart är det dags för framstycket och då kan jag ju prova om det passar. Jag använder Blend Bamboo från Hjertegarn, inköpt hos Carinas garn i Göteborg. Härligt att sticka med.

På gång igen

Jag blev så inspirerad av Mias Buttercup att jag satte fart på min igen och började med att sticka halskanten färdig. Nu vet jag att den blir rätt ok. Nu ska jag bara transportsticka några dagar. Det är ett tunt garn jag valt så det tar tid. Fortfarande är jag lite osäker på en liten bubbla bak alldeles under halskanten, men jag tror den försvinner vid blötläggning, torkning och ångpress.

Gräshoppan är klar!

Nu åker vi på semester, och i bilen idag fäste jag de sista trådarna på min gröna Buttercup! Jag är så himla nöjd med den. Stickade stl S version b, garnet är Elsebeth Lavolds Hempathy, fg 21, som jag köpt via http://www.ingenkonst.se/. Stickor 3,5. Jag trodde att halsringningen skulle bli bautastor när jag provade, så jag gjorde först avslutningen med 2,5:or och plockade färre maskor än mönstret angav. Då blev det dock jättetight, så jag repade upp och gjorde om enl mönster med stickor 3, och då blev den helt perfekt i storlek! Hurra!
Ursprungligen trodde jag att jag skulle sticka stl M, men efter att ha läst om allas stora tröjor här valde jag S istället. Den passar jättebra, hade dock kunnat spara lite pengar på garn eftersom jag bara gjort av 6 nystan och har ett kvar. Undrar vad jag ska göra med det...
Tack för den här Kalen! Utan den hade jag nog aldrig stått ut med transportsträckan mellan oket och kanten nertill... Men nu är jag jätteglad att jag stod ut. I love buttercup!

torsdag 25 juni 2009

Nya tag!!

Nu har jag stickat färdigt min tröst-stickning och glömt hur sur jag blev på min Buttercup! =)

Så i eftermiddag är det nya tag igen. Ska försöka fota en bild när jag testar tröjan så att ni ser hur den ser ut. Kanske är det bara min egen hjärna som spökar. Lite det som var tanken med att lägga bort den en vecka också. Man får lite distans till stickningen och kanske, kanske, kanske hittar jag orken att repa upp den om det visar sig att den är alldeles för stor.

ånyå piggelin

Jag repade upp ungefär här på min förra, strl M option A, eftersom den blev så stor. Lika långt har jag kommit på Option B strl S.




Jag håller en stickfasthet på 20 maskor på 10 cm mätte jag nu (trots stickprov innan?). Men gud jag kan inte tänka med tre barn runt bena, hur blir det då? Blir tröjan större eller mindre än på beskrivningen?

Den här ser väl rätt lagom ut ändå?

/J

onsdag 24 juni 2009

Midsommarstickat


Tänkte visa hur långt jag kom med Buttercupstickningen i midsommar. Visserligen kom jag inte så hemskt långt, inte så jättekul att sticka i lingarn tycker jag men det ser ut att bli bra.

tisdag 23 juni 2009

Startat

Jag har börjat o kunde ju inte hålla mig riktigt tills semestern startat. Jag tar det lite vackert med en bit i taget för det var ett tag sen jag stickat med engelsk mönster. Stickar i alpacka.

Tyvärr får jag inte in mina bilder nu men på min blogg finns garnet. Har stickat ca 15 varv.

Fortsättning följer

måndag 22 juni 2009

Garnval...

...jag funderar också över garnval. Jag har ett gäng härvor Silky Woll från Elsebeth Lavold i precis lämplig masktäthet som jag hade tänkt använda, men så blev jag lite tveksam både vad gäller färgen (petrolblå) och strukturen på garnet. Det är ju ett jättefint gran, men jag funderar på hur det blir mot kroppen och dessutom är det ju lite ojämnt i strukturen och jag vet inte hur mönstret blir då.
Sen fick jag idén att använda favvogranet Primavera från Tee Tee i en jättefin Lindblomsgrön variant, tanken var ju iofs att jag skulle ta av mitt garnförråd och då ingick det inte att köpa nytt garn.


Hur som helst så skulle jag ändå beställa lite stickor från Garnhärvan och passade då på att beställa ett nystan, så får jag klämma lite på det. Blir det ingen Buttercup så kan jag ju alltid göra en mudd.

Tacksam för lite hjälp!

Håller på för fullt med Uppifrån och ner koftan, men känner att jag behöver lite ombyte.

Tänkte jag skulle ge mig på Buttercupen, vad tror ni om detta garnet?
Glassig färg va?
Står visserligen masktäthet 28x34 på stickor 3mm.
Om nu storlekarna i mönstret är stora, kanske det blir bra ändå.
Någon som stickat i detta innan?
Tacksam för hjälp! Längtar efter att sätta stickorna i det!

Behöver en till

Nu börjar jag på en Buttercup till. Jag ska sticka den nya varianten med mindre halsringning och den här gången stickar jag XS. Jag har lite annorlunda stickfasthet, dvs. 20 m/10cm så det blir nog en Small till slut.Jag har bara 300 gram av garnet som jag köpt på Tradera så om det krävs får det bli en figurstickad variant. Jag kommer att sticka ärmarna direkt när jag delat upp i bål och ärmar så kan jag helt enkelt sticka så långt garnet räcker.

söndag 21 juni 2009

Nästan klar


Nu är den nästan klar min Buttercup-Kal, jag repa upp den och börja om nu känns den mycket bättre. Första gjorde jag i st XL och stickor nr 4, den blev alldeles för stor så nu gör jag den i st L och stickor nr 3.

Den är rolig att sticka så det kommer att bli en till, har beställt limegrönt garn som jag väntar på.
Under tiden tänker jag sticka en uppifrån och ner kofta jag har massor av restgarn er som jag tänker använda.

onsdag 17 juni 2009

Mitzzy´s Buttercup


Nu är den klar! Alla trådar fästa... Jag har gått efter första versionen på mönstret och tycker den blev helt OK.

När jag stickade ärmarna så stickade jag ihop de åtta maskorna under (2tills på varannat varv), för att få en tightare arm.

Mönsterkanten längst ner blev bra mycket bättre än den avslutningen som mönstret föreslog.

Om det blir en till så tror jag att jag skulle fördela ökningen av maskorna bak i halsen över ett större område. Skulle även lägga till en intagning i sidorna för en finare passform.

Garnet är lite speciellt att sticka med. Det gäller att få hela tråden med och inte en liten tunn del av den. Sen är det det här med FÄRGEN. En likblek modell behöver nog en färg som ger lite mer värme ;-) Drömmer om SOL och att fräknarna ska flyta ihop...

Det har i alla fall varit kul att sticka den, och att följa alla andra i era val av garn, färger, storlek och andra funderingar.

Lycka till alla ni som inte stickat klart :-)

tisdag 16 juni 2009

Lite längre och något stor


Nu syns det att det blir något, men blir den för stor, ska jag repa upp och sticka efter beskrivningen med den mindre ringningen? Jag tror jag chansar på att fortsätta. Det är ju bomullsgarn med mycket lite lin i så den krymper säkert något i tvätten.

måndag 15 juni 2009

Kanske nödlösning........

Så kul att se alla fina Buttercups - ingen nämnd, ingen glömd!

Själv fortsätter jag febrilt att leta efter ett försvunnet nystan.....ingen butik verkar heller ha just den färgen. Men klar ska den bli....om det så blir en nödlösning i avvikande färg.

Jättetacksam om någon ha ett nystan Petra (DMC) i färg aubergine till övers, så maila eller lämna kommentar.

Ha det gott!

Inte mycket kvar...















Ärmar och halsringningen är kvar att göra.

Längst ner på tröjan har jag också gjort spetsmönster för jag gillade inte kanten som var enligt mönstret. Efter delningen för armar-bål har jag stickat rakt, ingen A-linje här inte. Tycker den känns bra i storleken (S). Om det beror på att provet visade 22 maskor/stickor 3 och tröjans verklighet är 24 maskor/stickor 3 vet jag inte, men den passar bra...

Om det blir en till tröja så vill jag nog ha lite intagningar i sidorna och ökningen av maskor bak i halsen fördelade mer över hela bakre halsringningen. Som det är nu blir det "bubbligt".

Dom 8 maskor som jag la upp efter delningen kommer jag att sticka ihop när jag gör armarna. Tar nog 2tills första varvet och lika andra varvet. Om det behövs minskas mer visar sig. Funderar över avmaskningen för ärmarna om det ska vara spetsmönster även där eller enligt beskrivning. Hur har ni andra gjort?

Färgen blir inte bra på kort. Alla tre bilder är tagna vid samma tillfälle och det varierar mellan hallonröd och rosa... Har lite trådar och fästa sen, men det blir när allt är färdigstickat.

På gång

Hej alla, vill bara visa en bild på min buttercup som jag just la ut på min egen blogg också. Den kommer att bli bra, men den får inte töja sig för då blir den för stor. Provade igår kväll. Stl S version B. Nu börjar transportsträckan då det gäller att inte tappa sugen. Bra med denna KAL.

lördag 13 juni 2009

Sur som ett bi....


Hade äntligen kommit till A-linje´s ökningen.. Testade tröjan igen.. Gaahhh!
Den är absolut utan tvekan alldeles för stor. Jag har fixat halslinningen nu, men den är extremt stor i alla fall. Allt är bara ett stort pösigt tält. 
Trodde att jag mätt mina mått fel. Men nej det hade jag inte. 
Kollade stickfastheten. Den stämmer ypperligt. 

Men måtten blir ändå inte rätt. 

Alltså måste mönstret vara lite lätt knasigt. 

Så mitt tips till alla som är på gång: har du XL storlek enligt måtten. Sticka Large!! 

Nu vet jag inte hur jag ska göra. Har ingen lust att repa upp eftersom jag nu kommit en bit på min andra härva. Får aldrig ordning på garnet om jag repar upp. Så jag stickar väl den klart och ser om den går att trixa till i efterhand. Alternativt så ger jag bort den. 

Jag är så sur så sur. Jag vill ju ha en buttercup i det här garnet ju!!

torsdag 11 juni 2009

Framstycket - har någon testat eller tänkt tanken..?

Jag har börjat på min och inser att den kanske blir för liten... Stickar efter modell B (den med mindre urringning) och på stickor 3 mm. Å andra sidan stickar jag löst...

Nå väl, vad jag undrar är: har någon testat att helt sonika lägga upp maskorna till framstycket när man stickat dit man ska? Då slipper man ju skarva. Jag tänkte testa med en back loop uppläggning direkt på rundstickan. Jag inser att jag förlorar ett avigt varv, eftersom första varvet till en back loop blir bäst rät, men å andra sidan slipper jag skarva och joxa. Å tredje sidan kan man ju loopa på den ett varv tidigare och sedan följer man bara mönstret från avigt...

Nu har jag köpt garn

i Göteborg.....När jag har kommit en stor bit på väg kommer en bild.

Äntligen igång!

Igår hade jag äntligen en ledig sticka :) så jag drog igång. Det har varit intressant att läsa om era erfarenheter, det verkar som om många får en väldigt stor buttercup. Därför har jag nu lagt upp till en i stl S, version b. Jag använder Elsebeth Lavold Hempathy, färg 021 lime (fast det är inte lime-färg tycker jag, i så fall skalet på en lime). Stickor 3,5.
Jag tänker prova prova prova den här hela tiden, för min senaste top-down-tröja blev alldeles för stor. Orsaken var att jag litade mer på det skrivna mönstret än mig själv. Dumt, ska inte göras om med denna!


Här är en gammal bild på mitt garn (från i maj då jag köpte det till detta projekt), jag ska fota stickningen också när jag kommit en bit.

Välkomna med!

Självklart finns det inget slutdatum för att gå med i KAL:en. Vill du sticka en Buttercup är det ju jättekul om du vill visa upp den här i bloggen.
Jag skickar fortfarande ut inbjudan då och då och nu är vi 19 stycken som är med.

Får se om jag stickar en till Buttercup längre fram. Min är lite vid i halsen men med ett linne under är den bra. Jag invigde den igår så därför vet jag. Är lite sugen på att sticka en i lin el. linblandning. Har tyvärr bara ett jättetunt limegrönt vävlingarn i garnsamlingen och det är nog lite väl tunt. Men vi får se vad det blir framöver.

Hej från Medea

tisdag 9 juni 2009

Garnbyte

Jag har bestämt mig för att byta garn redan innan jag börjat alls. Har städat i ordning bland mina garner i samband med att jag skaffat nya förvaringsboxar o "hittade" då detta. Får väl göra en
"hemsk" provlapp innan men tror att det funkar. När denna kon tar slut är det bara att skaffa en ny vit eller ex randa med nåt fräckt kanske. Ev funderar jag på att färga hela härligheten efteråt. Fast jag kanske ska börja sticka på den först ja....

måndag 8 juni 2009

Osäker

Jösses vilken rolig stickning det är! Stortrivs med att sticka den. 
Men jag är lite osäker på storleken, jag mätte mig och tyckte måtten stämde bra, men när jag provar den känns den som ett tält.. Men jag ska sticka på ett tag till. Dt kan göra mycket när man fått lite mera tyngd i tröjan. 
Är dessutom lite osäker på om garnet räcker. Men det lär visa sig det också. 

Har redan börjat fundera på fler buttercups! Dottern ska nog få en. Sen vill jag sticka en i mera "vintrig" variant med tjockare garn. Alltid ett gott betyg när man börjar fundera på flera medan man stickar. 

Tyvärr ingen bild idag, det är lite för dåligt ljus just nu. Återkommer med bild. 

Jag börjar om

Jag har repat upp min Buttercup-Kal, den blev alldeles för stor.Har lagt upp en mindre storlek och tagit stickor nr.3 istället. Så nu gör jag ett nytt försök får vi se hur den blir.

lördag 6 juni 2009

Jag skall försöka hänga på...

...måste bara göra klart några andra saker först.
Jag har några härvor av Silky Woll från Elsebeth Lavold som jag köpte i höstas till en sak som aldrig blev av och som jag inte känner så mycket för längre. De kanske kan förvandlas till en snygg Buttercup istället...

Hej!

Jaha, så är jag också med.........Funderar på vilket garn jag ska välja(och till Tant Koftas oppifrånåner"-kofta.).....Men innan jag börjar sticka måste jag avsluta lite "beställningsstickning".

Garnval?

Hej all Buttercup-stickare!

Ska bli kul att vara med, men jag har lite bekymmer med garnval. Har massor av gamla nystan Bianca som jag fått, och det passar bra att använda lite från lagret :-)

MEN Bianca är tunnare, masktäthet 27 och mönstret säger 22. Tänker att det kanske funkar att göra storlek L, med tanke på att modellen verkar vara lite stor. Undrar om ni som hunnit få kläm på modellen tror att det kan fungera?

Färgerna är inte riktigt "mina", men man kan ju färga över det. I så fall stickar jag nog först och färgar sen.

Jag har lite tid att fundera för om en vecka åker jag till Shanghai och Buttercup måste vänta till jag kommer hem igen.

Min Dala-Buttercup-Kal

Här kommer en uppdatering från Dalarna.Jag stickar min Buttercup i M&K´s Ecobabybomull, i naturvit och stickor 4. Jag håller på med mönstret framtill, har två mönstergrupper kvar sen ska jag dela för ärmarna.

Trevlig helg alla

fredag 5 juni 2009

Mini-mini Dala-Buttercup-KAL

Oket på Mitzzy´s Buttercup.
Jag har hunnit ungefär en decimeter på slätstickningen sedan jag delat av för ärmarna. Enligt mönstret är det snart dags för ökningarna för att få tröjan A-linjeformad, men jag hoppar nog över det och gör den helt rak.

Träffade Trollmormor i onsdags och hon stickar också en Buttercup ;-) Så nu - Maria - är vi i allafall minst tre i Dalarna som snart har varsin!

Önskar er alla en trevlig helg!

Nu är jag klar

Nu har jag fäst trådar en lång stund och till slut blev den klar, min buttercup. Jag är nöjd, även med halsringningen och nu ska jag blöta tröjan och blocka den lite. Ville ta kort innan för tålamod att vänta tills den torkat har jag inte.
Är sugen på att sticka en till men först blir det nog TantKoftas Uppifrånochnerkofta.

torsdag 4 juni 2009

ja mé

Hejsan. Även jag har tänkt vara med här men resultat ses inte förrän i juli under semestern. Om jag kan hålla mig så länge vill säga.Ska använda mitt garn från förra årets fotbollande....
http://knitbyme.blogspot.com/

Jag börjar om!

Kunde inte riktigt hålla mig från att prova innan jag delade för armen, misstänkte ändå att det skulle bli lite stor (nu när jag gått ner 3,5 kilo med ;-) Option B ligger ute sen 31 maj, så jag gör den nu i strl S istället. Får ju testa iaf :-)

So bye bye baby...

onsdag 3 juni 2009

Bara lite till

Axeln har fått nog vila så nu stickar jag lite igen. Visst känns den lite stor men inget jag repar upp för. Jag fixar till ringningen när jag tar upp maskor och stickar runt. Det är ju bara runt ringningen den är lite vid. Jag ska såklart inte ha min v-ringade hallonröda tröja under men hålla på och fixa och trixa med kläderna bara för att jag ska fota till bloggen är inte min grej. Inte idag i alla fall.
Så här ser min chokladmuffin ut i alla fall och jag blir glad av att sticka den. Tänk om jag skulle ta och sticka en till sedan... Heidi har ju lagt ut ett förändrat mönster nu.

Update

Nu har jag stickat en bit och påbörjat påfågelsmönstret. Men jag har förstått att många tycker den är lite stor, så jag väntar mig att kanske behöva repa upp när jag delat för ärmarna. Spänningen är olidlig ;-)




/Janette

Garnval och provlapp

Jag har stickat en provlapp och ska sticka min Buttercup på stickor nr 3 i "hallon-isglass-rött" lin från M&K.

Ny medlem som just börjat!

Nu är jag också med! Fast jag försökte övertyga mig själv om att det sista jag skulle göra var att påbörja ännu ett stort projekt. Hehe. Gick ju inte vidare bra!
Jag hade garn hemma, Fleece Artist i färgen "rose". Passar ju helt lysande bra. Kommer att bli så fint!

Ledsen för den dåliga bilden, det var sen kväll och jag kommer inte alltid överens med kameran i min mobil!
Men det kommer nya bilder när jag hunnit lite längre. Sitter just nu på jobbet och längtar hem till stickningen!

Har ni sett alla nya deltagare?

Vi blir fler och fler som stickar Buttercup. Titta i länklistan till höger vilka som är med.

Vi har ingen deadline utan ni stickar när ni vill och blir klara när ni vill. Det roliga är ju att samla alla vackra tröjor på ett ställe och att vi kan hjälpa varandra om vi stöter på problem.

PS. Min axel har satt stopp för stickning... INTE alls kul, så min chokladmuffin får snällt vänta i påsen.

tisdag 2 juni 2009

En röd eco Buttercup...

Början på en röd eco Buttercup
Nu är jag också med och stickar. Har kommit lite längre än på bilden - 3 varv kvar på första omgången mönsterstickning.
Jag har valt M&K Ecobomull och stickor nr 3. Är inte riktigt säker på om färgen passar mig, men annars får jag hitta någon annan som vill och kan ha den. Nöjet att sticka får ju jag i alla fall :-)
Färgen ser mer rosa ut i solljuset, i verkligheten är den mörkare (kall) röd.
Idag har jag bytt ut stickningen mot sömnad, men det blir ju fler dagar och jag har ingen deadline när tröjan ska vara klar. Kanske vore bättre att ha det...
Kul att se alla er andras val av garner och färger på samma mönster. Lycka till!

måndag 1 juni 2009

Då var man igång!

Min Buttercup blir i ett garn från "stashen" - ljusrosa Muskat från Drops. Jag har haft dessa nystan liggandes ett tag och kommer inte ihåg varför jag köpte rosa - det är inte riktigt min färg men i sommar kanske det kan vara fint!

Aubergine

Äntligen händer det något!
Trodde också den såg lite stor ut så jag gjorde halskanten och ärmkanten för att få lite fason, fast inte färdigmonterat ännu. Stickar i bomull så i värsta fall kan det bli en tvätt i 60 grader! Modellen är snygg och rolig....åtminstone i början....nu längtar jag bara till nederkanten. Hoppas bli klar under veckan.

Meddelande från Heidi

Jag fick ett meddelande från PiPiBird som gjort mönstret. Hon skriver:

"Since you mentioned several of you were going to make Buttercup, I thought I would point you to my comments on the pattern page. I will be providing another version that fits a bit differently, for the smaller sizes for those who find the current version too low at the front. It should be done in a few days!"

Snart kommer alltså en uppdatering på mönstret där ringningen är lite högre, i alla fall i de mindre storlekarna.