måndag 22 juni 2009

Garnval...

...jag funderar också över garnval. Jag har ett gäng härvor Silky Woll från Elsebeth Lavold i precis lämplig masktäthet som jag hade tänkt använda, men så blev jag lite tveksam både vad gäller färgen (petrolblå) och strukturen på garnet. Det är ju ett jättefint gran, men jag funderar på hur det blir mot kroppen och dessutom är det ju lite ojämnt i strukturen och jag vet inte hur mönstret blir då.
Sen fick jag idén att använda favvogranet Primavera från Tee Tee i en jättefin Lindblomsgrön variant, tanken var ju iofs att jag skulle ta av mitt garnförråd och då ingick det inte att köpa nytt garn.


Hur som helst så skulle jag ändå beställa lite stickor från Garnhärvan och passade då på att beställa ett nystan, så får jag klämma lite på det. Blir det ingen Buttercup så kan jag ju alltid göra en mudd.

3 kommentarer:

  1. Jag tror buttercupen blir jättefin i Silky Wool. Vilket färgnummer har ditt garn? Men den skulle också bli jättefin i det lindblomsgröna. Lycka till hur du än gör. Tröjan är verkligen jättekul att sticka och nu har jag kommit igång med min andra.

    SvaraRadera
  2. Primavera är ett underbart garn. Jag har precis gjort färdigt en kofta i det.

    SvaraRadera
  3. Färgnumret är 35 och jag har den gamla varianten på garn, innan det blev en inblandning av syntet i, så mitt är bara ull och silke.

    SvaraRadera