lördag 27 juni 2009

Gräshoppan är klar!

Nu åker vi på semester, och i bilen idag fäste jag de sista trådarna på min gröna Buttercup! Jag är så himla nöjd med den. Stickade stl S version b, garnet är Elsebeth Lavolds Hempathy, fg 21, som jag köpt via http://www.ingenkonst.se/. Stickor 3,5. Jag trodde att halsringningen skulle bli bautastor när jag provade, så jag gjorde först avslutningen med 2,5:or och plockade färre maskor än mönstret angav. Då blev det dock jättetight, så jag repade upp och gjorde om enl mönster med stickor 3, och då blev den helt perfekt i storlek! Hurra!
Ursprungligen trodde jag att jag skulle sticka stl M, men efter att ha läst om allas stora tröjor här valde jag S istället. Den passar jättebra, hade dock kunnat spara lite pengar på garn eftersom jag bara gjort av 6 nystan och har ett kvar. Undrar vad jag ska göra med det...
Tack för den här Kalen! Utan den hade jag nog aldrig stått ut med transportsträckan mellan oket och kanten nertill... Men nu är jag jätteglad att jag stod ut. I love buttercup!

4 kommentarer:

 1. Så fin den blev och så vacker grön färg.

  SvaraRadera
 2. Vilken otroligt vacker färg! Jag stickar min nr 2 nu och i den nya varianten. Ska bli kul att se hur den blir i storlek.

  SvaraRadera
 3. Så fin! Jag längtar tills min är klar, har precis börjat på bodyn så jag har den där transportsträckan kvar.

  Vilket härligt tyg i din kjol!


  Må så gott önskar Maria

  SvaraRadera