måndag 15 juni 2009

Inte mycket kvar...Ärmar och halsringningen är kvar att göra.

Längst ner på tröjan har jag också gjort spetsmönster för jag gillade inte kanten som var enligt mönstret. Efter delningen för armar-bål har jag stickat rakt, ingen A-linje här inte. Tycker den känns bra i storleken (S). Om det beror på att provet visade 22 maskor/stickor 3 och tröjans verklighet är 24 maskor/stickor 3 vet jag inte, men den passar bra...

Om det blir en till tröja så vill jag nog ha lite intagningar i sidorna och ökningen av maskor bak i halsen fördelade mer över hela bakre halsringningen. Som det är nu blir det "bubbligt".

Dom 8 maskor som jag la upp efter delningen kommer jag att sticka ihop när jag gör armarna. Tar nog 2tills första varvet och lika andra varvet. Om det behövs minskas mer visar sig. Funderar över avmaskningen för ärmarna om det ska vara spetsmönster även där eller enligt beskrivning. Hur har ni andra gjort?

Färgen blir inte bra på kort. Alla tre bilder är tagna vid samma tillfälle och det varierar mellan hallonröd och rosa... Har lite trådar och fästa sen, men det blir när allt är färdigstickat.

2 kommentarer:

  1. vad roligt och så fin den blir!

    SvaraRadera
  2. Janette:
    Tack! Nu är den klar och jag är nöjd :-)

    SvaraRadera